Verkeersregelaar worden? Een belangrijke baan!

Verkeersregelaar

Wanneer je graag buiten werkt, met mensen omgaat en het je niet (erg) uitmaakt of je af en toe doorweekt thuis komt, is verkeersregelaar misschien wel dé baan voor jou! Een verkeersregelaar heeft een belangrijke functie voor de verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld bij evenementen, maar ook wanneer er problemen zijn met de verkeerslichten of wanneer er een bijzonder vervoer verwacht wordt. Verkeersregelaar worden is voor bijna iedereen een optie.

Wil je graag werken, maar weet je niet wat je wilt gaan doen?

Volg dan de korte, vier dagen durende, opleiding tot verkeersregelaar. Jij bent dan degene die de veiligheid op de weg verzorgt. Zodat anderen kunnen genieten van een evenement, maar ook zodat anderen hun eigen werk kunnen blijven doen. Denk dan aan het verplaatsen van grote woonboten door de smalle straten van een stad. Of het plaatsen van windmolens in buitengebieden. Jij zorgt er dan voor dat de verkeersveiligheid, ondanks deze uitzonderlijke situaties, niet in gevaar komt. Een verantwoordelijke baan, waarbij je heerlijk veel buiten bent. Je staat in de frisse lucht en zorgt dat iedereen in ieder geval veilig over jouw kruising of overweg komt. Dat is toch een fantastisch idee?

Je bent dan geen verkeersagent

Agenten in opleiding krijgen ook de cursus om het verkeer in goede banen te leiden. Maar, dat weten we allemaal, er zijn nog veel andere taken die politiemensen moeten uitvoeren. Het regelen van het verkeer wordt dan wel eens een ondergesneeuwde functie. En dáár ben jij aan de beurt. Doordat jij op je post staat en precies weet wat je moet doen, zorg jij ervoor dat de agenten, bijvoorbeeld bij een groot ongeluk, kunnen doen wat ze moeten doen. Jij zorgt dat de ambulances voorrang krijgen en dat allemaal gewoon, in je reflecterende jasje. Zo zorg je ook nog voor je eigen veiligheid.

Verkeersregelaar

Verkeersregelaar worden is voor bijna iedereen te doen

Je moet, natuurlijk, gezond zijn van lijf en leden. Goed zien en een goed gehoor hebben. Daarbij is het ook van belang dat je je, in een gevaarlijke situatie, snel uit de voeten kunt maken. Een goed logisch denkvermogen en sociale aanleg zijn ook van belang. Het regelen van het verkeer kan, zeker in een drukke stad of tijdens een evenement, een flinke uitdaging zijn. Maar jij staat je mannetje (of vrouwtje) en zorgt dat al het verkeer in goede banen wordt geleid. Zo kun je na een flinke werkdag terugkijken met een zeer tevreden gevoel. Je hebt een echte bijdrage geleverd aan de samenleving!