Leren beleggen: de snelgids

Het kopen van aandelen lijkt steeds populairder te worden in Nederland. Het kan echter een flinke drempel zijn om de beleggingswereld in te stappen, wat veel geïnteresseerden afschrikt. Ben jij iemand die nog verstand heeft van de aandelenkoers, maar wil je wel graag leren beleggen? Met de volgende informatie hopen we je de beste start te geven!

 

Waar kan ik aandelen (ver)kopen?

Allereerst is het belangrijk dat je weet wáár je gaat beleggen. Het verkopen of kopen van aandelen kun je het beste verrichten via een beurshandelaar. Een beurshandelaar heeft een carrière opgebouwd van het inkopen en verkopen van aandelen op de beurs. Deze diensten worden aangeboden door organisaties of door individuen. Ze zijn expert op het gebied van beleggen en weten precies de aandelenkoers in te schatten. In jouw naam zullen beurshandelaars aandelen verkopen en kopen. Een voorbeeld van een beurshandelaar is Ic Markets. Zoals de meeste handelaars kun je IC Markets gemakkelijk vinden op het internet, dus ga op zoek naar de beste keuze voor jou! 

Er zijn momenteel veel beurshandelaars op de markt, dus denk goed na voordat je je keuze maakt. Doe research naar de beurshandelaars waar je interesse in hebt: kijk bijvoorbeeld naar hun ervaring en hoe lang ze al aan het ondernemen zijn. Een goede manier om te ondervinden of een beurshandelaar goed te vertrouwen is, zijn beoordelingen van eerdere klanten. Zoek bijvoorbeeld een AvaTrade review op zodat je de ervaringen van eerdere beleggers mee kunt nemen in je keuze. Zij zitten in hetzelfde schuitje als jij en kunnen jou dus het beste perspectief bieden. 

 

Wanneer moet ik aandelen kopen of verkopen?

Nu je hebt bepaald door wie en waar je gaat beleggen, is de volgende vraag wanneer je het beste marktaandelen kunt in- of verkopen. Je streven is om je aandeel te verkopen wanneer de koers hoger ligt dan toen je het aandeel had gekocht. Hoe bereik je dit? Het belangrijkste woord hierbij is het volgende: anticipatie. 

Bij beleggen is het anticiperen op de toekomst cruciaal. Verdiep je in interessante sectoren waarvan je verwacht dat de koers binnenkort zal stijgen. Vergeet ook niet om goed onderzoek te doen naar een aandeel, zodat je precies weet wat het jou te bieden heeft. Het is belangrijk dat je de koers op lange termijn bekijkt, ga niet investeren op basis van trends op korte termijn. Ga daarom ook niet met de kudde mee, een goede belegger vertrouwt op zijn eigen expertise.