Hoe gebruik je Beton cire in de badkamer?

Het is natuurlijk belangrijk te weten hoe je dit product zo makkelijk en snel mogelijk kan gebruiken. In het dagelijks leven kan het namelijk gebeuren dat je in aanraking komt met beton cire, en dat ga ik deze tekst ook uitleggen in 2 stappen. Na deze tekst ben je dan ook volledig geïnformeerd over hoe je beton ciré moet gebruiken. Laten we dan maar snel in het onderwerp duiken en kijken hoe het ons van een antwoord gaat voorzien. We gaan het vandaag wel hebben over het gebruik in de badkamer, natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om beton ciré te gebruiken

De ondergrond goed schoonmaken

Je begint met de ondergrond goed te reinigen voordat je het gaat gebruiken. Dit is een belangrijke stap die je niet moet vergeten Daarnaast is het ook slim om een primer aan te brengen, dit hangt alleen wel van het type ondergrond af. Is het een niet zuigende ondergrond, zoals tegels? Dan is het niet verkeerd om alsnog te doen.

Wanneer de ondergrond helemaal klaar is, kun je beginnen met het maken van het beton ciré. Je moet hiervoor een wit of grijs cementpoeder, een pigment poeder en een vloeibaar hars bij elkaar voegen.

De afronding van het gebruik

Smeer het eerste laagje beton ciré dun op de ondergrond. Let er wel op dat deze dekkend is, maar eigenlijk is het een ondergrond voor de tweede laag. Als deze laag handdroog is, kun je de tweede laag aanbrengen.Laat de lagen zo’n 24 uur drogen, hierna kun je het gaan schuren. “Als je het gaat schuren wordt het glad. Maak de beton ciré hierna stofvrij en dan is het tijd voor de coating. Dit vermindert slijtage en hiermee maak je de vloer helemaal waterdicht. Dit zijn alle stappen voor het gebruik van beton ciré. Ik hoop dat deze tekst informatief genoeg was om je verder te helpen met het gebruik van beton ciré.