Foodpakketten: de tegenwoordige uitvoering van traditionele kerstpakketten

Foodpakket

Kerstpakketten bestaan traditioneel gezien uit vooral etenswaren met een luxueus of zelfs eigenzinnig karakter. Dit is sinds het ontstaan van deze eindejaarsgiften in feite nooit anders geweest. Wel worden deze traditionele pakketten tegenwoordig veelal foodpakketten genoemd. Dit is ongetwijfeld om tegemoet te komen aan de steeds verder groeiende internationalisering. Overigens mag het idee achter deze foodpakketten dan nog wel ongeveer hetzelfde als zijn als voorheen; leveranciers en samenstellers van deze pakketten hebben wel degelijk veel meer variatie in hun assortimenten dan een paar decennia geleden. Wat dat betreft is het dus wel degelijk mogelijk om elk jaar weer met iets nieuws op de proppen te komen als leidinggevende.

Foodpakket

Laat foodpakketten niet tot voedselverspilling leiden

Iets wat een werknemer misschien niet snel tegen een leidinggevende zegt, maar wat tegelijkertijd iedereen weet, is dat de meeste mensen niet alle producten in het kerstpakket echt nodig hebben. Sterker nog, soms zit er gewoonweg voedsel in dat je niet lust of zelfs niet mag eten in verband met een allergie. Het is belangrijk dat je daar als leidinggevende op inspeelt. Organiseer bijvoorbeeld af en toe een inleverdag op kantoor; een dag waarop alle werknemers etenswaren kunnen inleveren die ze vermoedelijk toch niet gaan gebruiken. Breng je deze voedingsmiddelen vervolgens naar de voedselbank, dan heb je er op een mooie manier voor gezorgd dat er minder eten wordt weggegooid. Voor de duidelijkheid: deze actie kan volledig los staan van het kerstpakkettenfenomeen.